söndag 18 maj 2014

Nypa sig i armen-helg

Barnen hade ledigt från skolan i fredags och vi blev bjudna ner till Anglesea över helgen för att hälsa på familjen Hill som har ett sommarhus där. Det har varit en underbar sensommarvecka med varma dagar och nätter och vi kunde till och med bada lite, trots att vattnet är superkallt i det tasmanska havet.


 Jen och Graeme har precis byggt ett underbart litet hus en liten bit från stranden. De spenderar mycket av sin lediga tid där nere, och det förstår jag verkligen. Anglesea ligger ca 1.5 till 2 h sydväst om Melbourne längs Great Ocean Road, och det är så otroligt vackert.


På lördagsmorgonen gick vi upp tidigt för att hinna upp o se soluppgången och för att ta en morgonsurf. Alldeles stilla på morgonen, inga bilar på vägen. Vi åker ner till en liten strand och där står några surfbussar parkerade. Några surfare är redan på väg upp, de flesta på väg ner i vattnet. Alla åldrar, den yngsta kanske 7 år och den äldsta 70 år uppskattningsvis. Riktigt fin stämning! 


Och det var alldeles ISKALLT och alldeles UNDERBART! Det var längesen vi surfade nu, så det kändes riktigt skönt att testa igen. Nästa gång blir det nog skor till våtdräkten också... 


 Efter morgonäventyret satt det fint med en klassisk egg and bacon roll. Och kaffe! Vilgot och Graeme hängde sedan ute på altanen. De två supersociala grabbarna....!


På vägen hem stannade vi i Torquay för att fynda lite på affärerna där. Både Quicksilver och Rip Curl har sina huvudkontor i Torquay, så det finns lite att välja på om man ska ha en våtdräkt till exempel. Det blev en härlig middag också, vi satt ute och åt i den ljumma höstkvällen. 

Sådana här helger tänker jag att ska att komma i håg hela livet. Nypa sig i armen-stunder. Tänk att få göra sådana här saker en helt vanlig helg. Jag är så tacksam och glad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar