måndag 28 april 2014

Bildkavalkad från en härlig helg

 Ännu en härlig helg har sprungit förbi. Vi inledde den på St Kilda adventure playground. Titta så fiffigt de har löst kösystemet till studsmattan! En lång rad med färgglada nummer där barnen sitter på led och väntar på sin tur. Den som står näst på tur sköter det hemmagjorda timglaset. 3 minuter får man hoppa!

 På kvällen hade vi några nya svenska vänner på middag. Våra barn brukar alltid avsluta med att ta fram ficklamporna och gå på safari i vår trädgård. Denna gång blev det succé! En frogmouth owl på hustaket och en flying fox (fladdermusaktigt djur) i grannens träd!


Det blev två kalas också, Vilgot här med Ryan på ett playland en bit ifrån där vi bor. Fullt ös kan jag lova!

 Sen bestämde vi oss för att bocka av en sak på vår Aussie bucket list: FOOTY match på MCG. Footy är ju alltså Aussie Rules Football och ser mer ut som Rugby, fast ändå inte. Massa konstiga regler och ALLA älskar det här. Ofta får man frågan "Who do you go for?" helt ur sitt sammanhang, och då syftar man på ett Footy lag. Fullt ös i bilen på vägen dit!

 Vilgot, den lille psykoterapeuten?

 En underbart fin dag men kyligt i luften. Arenan rymmer närmare 100 000 människor och är en av världens 5 största.

 Här sitter vi och gottar oss!

 Vilgot hade innan bestämt att han skulle gå för the Hawks, men ändrade sig i bilen dit. Han skulle gå för the Tigers istället. När matchen börjar kan man enkelt uttrycka det som att Hawks krossade Tigers. Vilgot är helt förkrossad större delen av matchen. Inte lätt att vara 4,5 år...

Vi var nog typ de enda som inte hade lagfärger på oss. Hawks kör brun/gult och Tigers svart/gult. Det är när man kommer där med världens alla andra färger på sig som man känner sig som en utlänning..! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar